A fost inaugurat complexul sportiv de la Școala Gimnazială nr. 195

Elevii sectorului 3 se pot bucura de noul complex sportiv de la Școala Gimnazială nr. 195, inaugurat vineri, 9 decembrie, în prezența primarului Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, și a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Complexul este dotat cu un bazin de înot, două terenuri de sport multifuncționale închise și un teren de fotbal în aer liber, situat pe terasa clădirii. Prin inaugurarea acestui complex sportiv elevii Școlii Gimnaziale nr. 195 au la dispoziție mai multe spații pentru desfășurarea orelor de educație fizică și sport. De asemenea, noul complex sportiv este un centru de agrement pentru întreaga comunitate a Sectorului 3. Clădirea este construită pe o suprafață de 1.382,70 mp (4.177.14 mp - arie desfășurată, 3.841,98 mp arie utilă). Bazinul de înot se întinde pe o suprafață de 450 mp, fiecare dintre cele două terenuri sportive multifuncționale (baschet, fotbal, handbal) acoperite are o suprafață de 993 mp, pe terasa clădirii fiind amplasat terenul de fotbal în aer liber, cu o suprafață de 1043,02 mp. Investiția face parte din programul de dezvoltare și modernizare a unităților de învățământ din Sectorul 3.
"Școala nr. 195 este cea mai mare din București, cu un număr de 2.305 de elevi. Am făcut un corp nou de clădire pentru a găzdui numărul mare de elevi, grupați într-un an școlar și în 15 clase. La un asemenea număr de elevi o sală de sport nu mai făcea față. Am ridicat acum o clădire cu un bazin de înot la demisol, două săli de sport și pentru că terenul din curtea școlii este limitat am amenajat deasupra un teren de sport în aer liber. Sălile sunt realizate potrivit normelor standard așa încât putem organiza aici competiții autorizate. Investiția de aproape patru milioane de euro s-a realizat aproximativ într-un an. Intenționăm să demarăm lucrări și la cele 12 școli care nu beneficiază încă de săli de sport și sunt convins că vom avea sprijinul municipalității pentru un parteneriat în acest sens”, a declarat Robert Sorin Negoiță, primarul Sectorului 3.
" Părinții ne sesizează că sunt școli din Capitală unde elevii învață în trei schimburi, ceea ce afectează calitatea învățământului, pregătirea copiilor noștri și, desigur, este un mare disconfort pentru părinți. Am discutat cu colegii mei, ceilalți primari de sectoare, am făcut o analiză împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și în bugetul pe care îl alcătuim în această perioadă vrem să cuprindem sume pentru extinderea și modernizarea tuturor școlilor unde elevii învață în trei schimburi. Domnul primar Robert Negoiță a punctat de asemenea un aspect foarte important și mă refer aici la curtea școlii care ar trebui să rămână deschisă nu doar în timpul orelor de curs, ci și după terminarea acestora și în weekend. Este o acțiune pe care am început-o în fiecare sector, iar părinții și elevii sunt foarte receptivi la acest proiect”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
[Not a valid template]