Beneficiile mersului pe bicicletă

 

Mersul pe bicicletă este o activitate pe cât de distractivă, pe atât de sănătoasă atât pentru copii cât şi pentru adulţi, având numeroase avantaje pentru organism.

Este unul dintre cele mai simple moduri de a include exercițiul fizic în rutina de zi cu zi, deoarece este şi o formă de transport rapidă şi eficientă, prin care poţi, în acelaşi timp, să economiseşti bani şi să te menții în formă.

Dintre principalele beneficii ale acestui sport amintim întărirea muşchilor, deoarece în timpul mersului majoritatea acestora sunt solicitaţi, creşterea mobilităţii, dar şi accelerarea metabolismului, ceea ce-l transformă în una dintre cele mai eficiente activităţi de a-ţi menţine sau modela silueta. De asemenea, este o activitate relaxantă care te ajută să scapi de stresul examenelor şi prin care îţi poţi face prieteni noi.

În ţări precum Olanda, Suedia sau Franţa elevii sunt încurajaţi să meargă la şcoală cu bicicleta deoarece astfel este promovat un stil de viaţă mult mai sănătos care are numeroase beneficii pentru organism, comunitate şi mediul înconjurător.

 

(sursa foto: well.blogs.nytimes.com)