Beneficiile sportului pentru copii

 

Practicarea unui sport este o necesitate în condiţiile actuale, când copiii preferă să petreacă cel mai mult timp în faţa calculatorului sau a televizorului iar gustările lor constau, de cele mai multe ori, în dulciuri sau mâncare de tip fast-food.

Este foarte important să te implici împreună cu copilul tău în diferite jocuri şi activităţi sportive, pentru ca el să poată observa beneficiile pe care acestea le au asupra lui.

Părinţii trebuie să înțeleagă că practicarea unui sport dezvoltă numeroase abilităţi precum coordonarea, viteza, capacitatea de a lua anumite decizii şi de a-şi forma propriile păreri şi îi învaţă să adopte un stil de viaţă sănătos. De asemenea, sportul infuenţează în mod pozitiv nivelul lor de sociabilitate, ajutându-i să-şi facă prieteni noi dar şi să devină mult mai disciplinaţi, mai echilibraţi, mai eficienţi la şcoală şi, nu în ultimul rând, mai încrezători în forţele proprii. Sportul este, aşadar, cheia dezvoltării corecte a copiilor, influenţând nu doar dezvoltarea fizică ci şi pe cea psihică.

Pentru a afla ce sport este potrivit copilului dumneavoastră trebuie să ţineţi cont de părerea lui, pentru a fi practicat cu plăcere şi nu privit ca pe o pedeapsă. De aceea, dacă copilul nu reuşeşte să se hotărască, este indicat să-l lăsaţi să încerce mai multe sporturi şi el să stabilească ulterior care îi place cel mai mult.

Educă-ţi copilul astfel încât să iubească şi să practice sportul, deoarece acesta este ingredientul minune al unei vieţi sănătoase.