Când vor susține tezele elevii din sectorul 3

Ministerul Educației a stabilit calendarul conform căruia se vor desfășura tezele în cele două semestre ale anului școlar 2016-2017. Astfel, elevii vor susține tezele din semestrul I până la data de 13 ianuarie 2017, iar cele din semestrul al II-lea până pe 19 mai, precizează ministerul. Elevii din clasa a VIII-a vor susține tezele din semestrul al II-lea până la data de 26 mai și cei din clasele terminale de liceu, până pe 5 mai.

Potrivit Ministerului Educației, elevii de la şcolile sau din clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor avea teze şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare. În același mod, elevii din clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare, vor susţine teză şi la limba străină respectivă.

În cazul în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegere dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru aceasta.

În învăţământul special care utilizează curriculumul şcolii de masă, se susţin tezele prevăzute pentru învăţământul de masă. În celelalte unităţi de învăţământ special se susţin teze la limba şi literatura română şi la matematică, începând cu clasa a VI-a, informează news.ro.