Colegiul „Mihai Bravu”, cea mai modernă instituție de învățământ cu profil tehnic

Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” a fost înființat în 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Români”, organizând cursuri pentru ucenicii și lucrătorii din industria particulară și de stat.

Colegiul tehnic a funcționat în mai multe locuri, actuala clădire fiind construită în 1950. Timp de 65 de ani, colegiul nu a beneficiat de îmbunătățiri considerabile, elevii învățând în aceleași condiții. Pentru a schimba și acest aspect, în vara anului școlar 2014-2015, clădirea Liceului Tehnic Mihai Bravu a fost reabilitată complet, dar și modernizată prin dotarea sălilor de clasă cu tehnică de ultimă generație.

Surpriza cea mare a fost însă în prima zi a noului an școlar, când elevii s-au arătat extrem de încântați de noile condiții și au promis că vor deveni mai responsabili cu tot ceea ce îi înconjoară.

Profilul școlii a rămas neschimbat de peste un secol și jumătate, menținându-și tradiția, ceea ce face ca Liceul „Mihai Bravu” din Sectorul 3 să fie astăzi una dintre cele mai bune școli de profesii tehnice din Romania, dar și cea mai modernă.