Copiii din Sectorul 3 pot învăța online cum să se descurce în situații de urgență

Elevii din Sectorul 3 din clasele I-VI pot învăța, în mod distractiv, cum să reacționeze în cazul unor situații de urgență, prin intermediul jocului online <Fiţi eroi ca ei, Rex şi Andrei - Rex & Andrei versus dr. Formidabilis>.

Jocul a fost lansat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania, ieri, 20 de octombrie, la Cluj. Aplicația îi vizează în mod special pe copiii cu vârste cuprinse între 7 si 12 ani. Jocul a fost creat pentru a-i învăța pe copii cum să reacționeze în cazul unor situații de urgență, precum incendii, accidente casnice, inundații sau cutremure și pentru a le îmbunătăți competențele de auto-protecție în situațiile zilnice de risc.

Președintele BBK, Cristoph Unger, a declarat că „ prin intermediul jocului se oferă un nou instrument de lucru tinerilor cu scopul de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc, prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educaţional preuniversitar din statele partenere. Va oferi tinerilor informaţii corecte şi soluţii necesare în diferite situaţii de urgenţă, cu alte cuvinte, aceştia învaţă cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă, cum sunt incendii, accidente casnice, furtuni, inundaţii sau cutremure”, precizează Mediafax.

Jocul cu cinci niveluri are ca personaje un băiețel și un câine care joacă roluri de ambulanțieri sau pompieri și trebuie să rezolve diverse încercări legate de situații de urgență. Jocul se poate accesa aici (http://www.igsu.ro/Joc/ )