Elevii sectorului 3 au oferit un moment artistic la finalizarea proiectului „Învățăm să ajutăm”

          Elevii a șapte școli din sectorul 3au încheiat ieri acțiunea „Învățăm să ajutăm” desfășurată în colaborare cu voluntarii Crucea Roșie – filiala Sector.

          Aceștia au luat parte timp de 7 zile la o serie de demonstrații de prim-ajutor și informări, iar ieri, cei mai pricepuți elevi și-au demonstrat cunoștințele deprinse în cadrul orelor, printr-un test scris.

          Conform zicalei „după muncă și răsplată”, ei au luat parte mai apoi la un spectacol oferit de colegii lor cu spirit artistic.

          Momentul artistic a fost deschis de 12 preșcolari ai Școlii Gimnaziale nr. 47 cu un dans modern pe celebra melodie din „Cartea Junglei”. Pe scenă a urcat eleva Școlii Gimnaziale nr. 116, Adela Lazăr, care a interpretat piesa “Somewhere over the rainbow”, urmată de Maria Mătăsaru, elevă a Școlii Gimnaziale nr. 82, care a recitat „Acceleratul” de George Topârceanu. Ne-au încântat apoi Daria Radu, cu melodia “Primăvara”, Bianca Bungeteanu, care ne-a demonstrat cât de talentată este la dans, și Matei Bratu care a interpretat instrumental „Sonatina” de Ludwig van Beethoven. Au urmat în programul artistic alți 25 de preșcolari ai Școlii Gimnaziale nr. 86, cu dansul modern „Copiii veseli”.

          Școala nr. 112 a fost reprezentată de Eva Nedelcu și Ștefania Mitroiu, acompaniate la chitară de David Moise, care au interpretat melodia folk „Nebun de alb”. Alexandra Mihai și Alexandra Breahnă, eleve ale Școlii nr. 95, au captat atenția spectatorilor cu un dans modern de excepție.

          Ultimii, dar nu cei din urmă, au urcat pe scenă elevii clasei I A ai Școlii Gimnaziale „Mihai Botez”. Aceștia au încheiat momentul cu dansuri tradiționale din diferite țări, demonstrând că talentul se susține și cu multă muncă.

          După programul artistic a venit rândul tuturor elevilor să ia parte la un moment de cascadorie oferit de voluntarii „Crucea Roșie” – filiala Sector 3. Și aici cei mici au fost foarte atenți la modul în care putem oferi prim-ajutor.

          Toți participanții au fost răsplătiți cu diplome și premii, iar alți 50 de copii aflați în dificultate vor primi, din partea Crucii Roșii, alimente, haine și jucării.

          Concursul „Învățăm să ajutăm” deschide etapa de pregătire pentru „Sanitarii pricepuți”, ce se va desfășura în luna mai și la care școlile sunt invitate să își înscrie echipele reprezentative.