În școlile din sectorul 3, catalogul este online

În sectorul 3, învățământul se află la cele mai înalte standarde din țară.

Cu câteva zile înainte de începerea școlii, pentru că ne place să fim pregătiți cu tot ce trebuie, primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, împreună cu ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, au lansat, în premieră, platforma eCatalog S3, aplicația ce va înlocui deja tradiționalul catalog, în școlile sectorului 3.

Pentru prima dată în România, la școlile din sectorul 3 profesorii vor renunța să mearga la ore cu clasicul catalog, acesta fiind înlocuit de un laptop, de pe care, prin intermediul tehnologiei wireless, vor putea accesa aplicația eCatalogS3.

Aplicația vine în sprijinul profesorilor și părinților, creând între aceștia o comunicare mai eficientă. Părinții vor fi notificați automat, prin sms, asupra notelor, absențelor și/sau observațiilor pe care copiii lor le-au primit. De asemenea, părinții pot consulta în timp real, prin intermediul contului lor, foile matricole, rapoarte comparative pe clase, materii și ani școlari Aceste informări permit și depistarea în fază incipientă a diferitelor abateri ale copiilor lor.

Să nu uităm de un alt avantaj al platformei, automatizarea anumitor sarcini, respectiv emiterea rapoartelor necesare Inspectoratului Școlar sau Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Se creează așadar mai mult timp pentru monitorizarea și îndrumarea colectivului de elevi, atât de necesare pentru educația acestora. Să nu uităm nici de faptul că, la sfârșitul fiecărui semestru se va printa catalogul, se va asuma prin semnătură împreună cu Departamentul Informatic al Ministerului Educației, existând astfel un back-up pe server-ul securizat al ministerului.

Prin utilizarea eCatalogS3 preconizăm o creștere a performanțelor școlare cu 20% și o scădere a numarului de absențe cu acelasi procent.

Am avut un obiectiv și am reușit să îl ducem la îndeplinire. Astfel, am reușit să modernizăm sistemul de notare din cadrul școlilor, prin adaptarea la noua tehnologie. Investind în educație, investim în viitorul copiilor!