În Sectorul 3, absențele au scăzut cu 27,14% în urma implementarii catalogului electronic

          În urma implementării catalogului electronic, în sectorul 3 absențele au scăzut cu 27,14% în primul semestru al anului școlar 2015-2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului școlar 2014-2015.

Astfel, în învățământul liceal teoretic absențele au scăzut cu 36,05%, în liceele tehnologice cu 24,19% , iar la nivelul învățământului gimnazial cu 21,17%.

În medie, în perioada octombrie-ianuarie a anului școlar curent un profesor a introdus în catalogul electronic 432 de note, 139 de absențe și 15 observații, 2293 dintre cadrele didactice având conturi active. Totodată, cu ajutorul aplicației, 843493 de sms-uri au fost trimise părinților, cu privire la întreaga situație școlară a elevilor.

După cum am preconizat încă de la implementarea catalogului electronic, iată că numărul de absențe în sectorul 3 a scăzut cu 27,14%. Acest fapt îmi demonstrează, încă o dată, că sistemul catalogului digital este cea mai bună investiție pe care am putut să o facem în învățământul din sectorul 3. Am reușit să le oferim părinților o încredere sporită în ceea ce privește programul și situația școlară a copiilor, notificându-i prin sms, în timp real, atunci când aceștia luau o absență sau o notă”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

Principalii beneficiari şi utilizatori ai catalogului online sunt părinţii, elevii şi cadrele didactice. Aplicaţia eCatalogS3 a dus la o mai bună comunicare între cadrul didactic şi părinte, respectiv între părinte şi elev, dovadă fiind și scăderea numărului de absențe. În acest sens, părinții sunt notificați automat, prin sms, asupra notelor, absențelor și/sau observațiilor pe care copiii lor le primesc. De asemenea, aceștia pot consulta în timp real, prin intermediul contului lor, foile matricole, rapoarte comparative pe clase, materii și ani școlari. Aplicația eCatalog S3 permite, de asemenea, distribuirea de materiale școlare atât de la profesori la elevi, cât și direct între elevi.

Primăria Sectorului 3 este prima instituţie din ţară care a implementat acest program pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar din sector. Prin programul eCatalogS3 primăria a reușit modernizarea sistemului de notare convenţional din cadrul instituţiilor de învăţământ, prin adaptarea la tehnologia disponibilă în concordanţă cu legislaţia în vigoare.

Au fost transmise 843493 de SMS-uri părinților

sms uri

În învățământul liceal-teoretic numărul de absențe a scăzut cu 36,05%

În învățământul liceal-tehnologic numărul de absențe a scăzut cu 24,19%

liceal tehnologic

În învățământul gimnazial numărul de absențe a scăzut cu 21,17%

liceal teoretic