Lecție specială pentru elevii Colegiului Național Matei Basarab

Elevii Colegiului Național Matei Basarab au participat astăzi la o oră specială de pregătire în cadrul campaniei de informare „Nu tremur la cutremur”, desfășurată de Ministerul Afacerilor Interne- Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În cadrul acestei campanii elevii au vizualizat filmulețe sugestive prin care li s-a explicat cum să reacționeze, în funcție de locul în care se află (acasă, la școală, într-un centru comercial sau pe stradă), în momentul producerii cutremurului. Aceștia au fost foarte atenți, receptivi și au avut numeroase întrebări despre ce ar trebui să facă daca sunt surprinși de cutremur în diverse locuri precum la metrou sau în oraș cu prietenii.

De asemenea, li s-au oferit informații prețioase despre cum să construiască un kit de supraviețuire sau să identifice acasă un loc de siguranță. A fost punctat și modul în care se va face evacuarea din clădiri după încetarea cutremurului cu calm și grijă pentru a evita eventualele pericole.

Elevii au fost sfătuiți să transmită toate aceste informații mai departe și familiei sau prietenilor apropiați, astfel încât mai multe persoane să cunoască măsurile elementare în cazul producerii cutremurului.

Această campanie a fost demarată la inițiativa Secretarului de Stat- Șef al Departamentului Situații de Urgență, Raed Arafat, și are ca obiectiv principal conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în cazul producerii unui cutremur.

„Cea mai bună metodă pentru a combate efectul dezastrului este să fim pregătiți. Nu putem fi pregătiți decât dacă suntem instruiți și dacă știm ce avem de făcut în momentul în care ne confruntăm cu o situație de urgență”, a fost mesajul pe care l-a transmis elevilor Raed Arafat, inițiatorul campaniei.

Pentru mai multe informații despre campania „Nu tremur la cutremur” puteți accesa link-ul http://nutremurlacutremur.ro/index.htm .