Liceul Dante Alighieri a devenit Academie C++

În sectorul 3 avem licee de prestigiu. Unul dintre acestea este liceul teoretic Dante Alighieri care a obținut calitatea de Academie C++. Cu alte cuvinte, liceul pune la dispoziția elevilor, gratuit, cursuri online de programare.

Profesorii de informatică ai liceului pot utiliza platforma de e-learning ca auxiliar didactic , astfel încât elevii să își poată aprofunda cunoștințele de programare c++ și să se autoevalueze, utilizând un mijloc modern de instruire. Platforma pune la dispoziția profesorilor și o serie de materiale foarte bine realizate, ce pot spori eficiența didactică.

Totodată, Liceul Teoretic Dante Alighieri a obținut anii trecuți și statutul de Academie CISCO și Academie ORACLE.

În cadrul Academiei CISCO elevii pot urma, gratuit, cursurile CISCO-IT Essentials. În urma parcurgerii acestora, cursanții vor putea descrie componentele unui calculator personal, să realizeze asamblarea pas cu pas a unui computer tip desktop, să conecteze un computer la o rețea existentă și să implementeze principiile de securitate de bază, hardware si software.

Pe lângă noțiunile de bază, cei ce sunt încadrați la profilul matematică-informatică și vor să avanseze, pot urma cursurile de baze de date și programare SQL (Select Query Language), în cadrul Academiei ORACLE. În acest caz, paltforma de e-learning este utilizată, an de an, de elevii claselor a XII-a, care își implementează online lucrarea proprie pentru susținerea atestatului profesional, specializarea informatică. În urma parcurgerii cursului „Database Design and Programming with SQL”, elevii susțin un examen de atestare, în urma căruia pot obține un certificat recunoscut internațional.

Avem așadar, toate motivele să ne mândrim cu oferta liceelor din sectorul 3 și cu elevi cât mai bine pregătiți.