Modele de subiecte pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în 2017, pe site-ul Ministerului Educaţiei

Începând cu data de 1 noiembrie, elevii claselor a VIII-a și a XII-a care vor susține anul viitor Evaluarea Națională și Bacalaureatul pot găsi modele de subiecte pe site-ul ministerului în vederea pregătirii celor două examene, informează edu.ro.

Subiectele pentru aceste două examene au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi pot fi accesate la adresa subiecte2017.edu.ro.

În ceea ce privește Evaluarea Națională, modelele de subiecte au fost elaborate în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare, mai arată Ministerul Educației.

Conform comunicatului oficial al ministerului, nu au fost operate modificări în structura subiectelor comparativ cu anul trecut.