“Pepiniera de talente”, ediţia a cincea, lansată sâmbată, în Sectorul 3

Copiii, părinții și bunicii din sectorul 3 sunt asteptați în această sâmbată, 15 octombrie, începând cu orele 16:00, în parcul Titan- Parcul Artelor la Deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a programului educațional Pepiniera de Talente.

Pe Aleea Cosmonauților și la Scena de lângă lac va avea loc un spectacol extraordinar, colorat și plin de bucurie care va fi prezentat de o parte dintre premianții ediției precedente și susținut de copiii din cadrul Atelierelor de Canto, Balet, Chitară, Gimnastică ritmică și Arte Marțiale. Copiii din Atelierele de Arte plastice, Mozaic, Mâini Măiestre și Icoane pe sticlă au pregătit o Expoziție cu cele mai frumoase lucrări realizate în cadrul ediției anterioare, iar activitatea celorlalte Ateliere va fi ilustrată printr-o Expoziție de fotografii care surprind momente din cadrul cursurilor. De asemenea, organizatorii au pregătit pentru cei mici Ateliere de pictură pe ceramică și face painting. Te-a frământat vreodată cum este creat și cum funcționează universul nostru? Răspunsul la întrebările tale le vei afla în cadrul noului Atelier- Atelierul de Știință și tehnică, care va fi lansat cu ocazia deschiderii ediției a cincea a Pepinierei de talente, alături de profesorul Alexandru Mironov și echipa redacției „Știință și tehnică”.

În continuarea programului de deschidere, „bobocii” Pepinierei de talente vor fi invitați să planteze într-un gest simbolic 400 de copaci în Parcul Titan – Parcul Artelor împreună cu invitații speciali ai acestei ediții, iar seara se va încheia cu un Concert Extraordinar susținut de Smiley si Feli Donose, incepand cu orele 19:00.

De luni, 17 octombrie, vor începe cursurile celei de-a V-a ediții a Programului Pepiniera de talente, program ce oferă copiilor din Sectorul 3 o oportunitate de a-și descoperi, cultiva și îmbunătăți calitățile vocaționale și de a-și îndeplini aspirațiile. În cadrul Programului participă 34 de unități de învățământ de pe raza Sectorului 3, iar cursurile sunt susținute de peste 70 de instructori profesioniști. Anual peste 8000 de cursanți sunt înscriși la cele 15 Ateliere din cadrul Programului: teatru, arte plastice, scriere creativă, canto, dans sportiv, balet clasic, baschet, gimnastică ritmică, şah, arte marţiale, pian, chitară, vioară, violoncel și începând de anul acesta noul Atelier de știință și tehnică realizat în parteneriat cu Revista “Știință și tehnică”.

Programul este realizat de Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor și finanțat de Consiliul Local al Sectorului 3. Cursurile programului Pepiniera de talente sunt oferite în mod gratuit tuturor elevilor din clasele I-VIII din Școlile Sectorului 3. Programul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.