S-a dat startul înscrierii în atelierele  „Pepinierei de talente”

Programul educațional „Pepiniera de Talente” a ajuns la cea de-a patra ediție și se desfășoară timp de 8 luni și jumătate, între 15 octombrie 2015 și 1 iunie 2016. Înscrierea copiilor se poate face în perioada 21 septembrie – 2 octombrie a.c., cererile depunându-se în cadrul unităților de învățământ unde sunt înscriși, la profesorul delegat din partea fiecărei școli. Anul acesta, elevii se pot bucura de ateliere precum teatru, arte plastice, scriere creativă, dans sportiv, canto, balet clasic, baschet, gimnatiscă ritmică, șah, arte marțiale, pian, chitară, vioară sau violoncel. Cum fiecare ediție are o tematică, anul acesta participanților le-a fost propus, spre inspirație, volumul „Legendele Olimpului” de Alexandru Mitru, alcătuit din cele două părți –  Zeii și Eroii.

Atelierele „Pepinierei de talente” sunt oferite gratuit tuturor elevilor din clasele I-VIII înscrişi în şcolile din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti și au ca obiectiv creşterea interesului pentru activităţile artistice şi sportive, precum şi implicarea elevilor în activităţi utile pentru dezvoltarea lor personală, ca o completare a cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite în şcoli. De asemenea, programul urmărește descoperirea, valorizarea și încurajarea talentelor elevilor prin implicarea acestora în activități extra-curriculare, dezvoltându-le astfel spiritul de echipă, sensibilitatea, creativitatea și competitivitatea.

Cu fiecare ediție, „Pepiniera de talente” s-a bucurat de un succes tot mai mare. Astfel, dacă în prima ediție în program s-au înscris 30 de școli, respectiv 2811 de copii instruiți de 35 de profesori, ediția a doua a totalizat un număr de 34 de școli și 3208 cursanți instruiți de 42 de instructori. Cea de-a treia ediție a numărat 5396 de cursanți care au urmat ateliere în care au fost implicați 52 de profesori formatori și 33 de profesori delegați.

Peste 100 dintre copiii înscriși au obținut premii și distincții la olimpiade și competiții școlare, la concursuri de șah, iconografie populară, pian, dans sportiv și baschet.

Programul este organizat și realizat de Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3  în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti Sector 3 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Înscrierea elevilor în cadrul programului Pepiniera de talente are caracter opţional, cursurile fiind gratuite şi costurile suportate integral de către Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3. Cursurile se desfășoară în unitățile de învățământ de pe raza Sectorului 3.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante informații, puteți accesa pagina de facebook dedicată programului,https://www.facebook.com/PepinieraDeTalenteOfficial, unde este postat regulamentul, puteți adresa întrebări și descărca documentele pentru înscriere în cadrul ediției 2015-2016.

Vă dorim succes, inspirație și să descoperim împreună cât mai multe talente din Sectorul 3!