Școala Gimnazială nr. 195, înainte de modernizare și schimbările realizate

Școala Gimnazială nr. 195 este prima unitate de învățământ din sectorul 3 care a intrat în topul celor mai moderne școli din țară.
Considerând că „nu trebuie să risipim entuziasmul copiilor, obligându-i să învețe în mizerie și folosind metode de acum 50 de ani”, primarul Robert Sorin Negoiță a demarat cea mai amplă investiție făcută vreodată în București, în infrastructura școlară.
Deși a fost dintotdeauna o școală frumoasă și intretinută datorită implicării elevilor, părinților și cadrelor didactice (imaginile vorbesc de la sine), școala nr. 195 avea nevoie de o reabilitare completă și o modernizare conform modelului german, acesta fiind o veritabilă sursă de inspirație.


Reabilitarea completă a clădirii și dotarea claselor cu laptopuri, video-proiectoare, sisteme de sonorizare, internet wi-fi, dar și implementarea catalogului electronic fac din Școala Gimnazială nr. 195 una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din țară, atât din punct de vedere logistic, cât și în privința calității actului de învățământ.