Școala gimnazială nr. 55 sau despre cum investim în educație

Școala gimnazială nr. 55 era, până acum un an și jumătate, un loc unde elevii nu mergeau cu drag, dar nu din cauza materiilor, cum s-ar crede, ci pentru că nu aveau parte de condițiile pe care le meritau.

Programul Primăriei Sectorului 3, de reabilitare și modernizare a tuturor unităților de învățământ, are ca rezultat elevi mai fericiți și dornici să “învețe carte” într-un mediu cât se poate de plăcut și modern.

Clădirea școlii nr. 55 nu a fost renovată timp de aproximativ 58 de ani, până în vara anului 2014, când a trecut printr-o serie de schimbări. Dacă înainte tâmplăria era degradată, iar în sălile de clasă era frig, acum, elevii și profesorii își desfășoară activitatea în condiții foarte bune. Pe scurt, au fost termoizolați pereții exteriori, înlocuită tâmplăria, au fost refăcute finisajele interioare, schimbate corpurilor de iluminat și înlocuite corpurile de încălzire. De asemenea, au fost igienizate spațiile administrative și au fost efectuate lucrări de reparații și refacere a instalațiilor electrice și sanitare. Totodată, fiecare clasă este acum dotată cu moblier nou și tehnologie modernă (videoproiector cu ecran de proiecție și instalație de sonorizare).