Școli moderne, la standarde europene, în sectorul 3

Pentru că în Sectorul 3 ne implicăm cât putem de mult în tot ceea ce înseamnă proces educațional, ne-am asigurat că începutul de an școlar 2015-2016 va fi unul memorabil pentru elevii, părinții și profesorii noștri.

Am promis, și ne-am ținut de cuvânt reușind să reabilităm și să modernizăm toate școlile din sector, pentru ca elevii să beneficieze de condiții cât mai moderne, pe tot parcursul procesului de învățământ. Ce am făcut mai exact, vă povestim în cele ce urmează.

Au fost efectuate lucrări capitale de creștere a eficienței energetice și de modernizare a unităților de învățământ și a zece săli de sport. Concret, lucrările de creștere a eficienței energetice au constat în termoizolarea pereților exteriori, termoizolarea învelitorii și înlocuirea tâmplăriei acolo unde a fost cazul. Lucrarile de reparație și modernizare interioară au presupus refacerea finisajelor interioare, schimbarea corpurilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de încălzire, dupa caz, igienizarea spațiilor administrative, precum și lucrări de reparații și refacerea instalațiilor electrice și sanitare.

Pentru ca orele de curs să se desfășoare în cel mai interactiv și modern mod posibil, fiecare clasă este acum dotată cu videoproiector cu ecran de proiecție și instalație de sonorizare. Totodată, în școli se regăsesc camere de supraveghere, pentru că ne preocupă siguranța elevilor noștri, precum și internet wireless, necesar desfășurării orelor de curs la standarde europene și nu numai, ținând cont că am lansat și eCatalogS3, aplicația online de notare a elevilor.

Vă promitem că nu ne oprim aici și vom continua să ne implicăm în modernizarea școlilor noastre, dotându-le cu tot ceea ce mai este necesar. Nu uitam nici de infrastructura dedicată activității sportive, ce nu trebuie să lipsească din programul elevilor.