Cum să-i îmbunătăţeşti memoria copilului tău

Pentru a dezvolta memoria este necesară antrenarea ei de la cea mai fragedă vârstă deoarece îi va ajuta pe copii să-şi amintească informaţiile dobândite atât pe termen scurt cât şi pe termen lung.

Îți recomandăm, în acest sens, câteva mici trucuri de memorare care îi pot face pe copii, şi nu numai, să reţină mai bine tot ce se întâmplă în jur:

  1. Tehnica vizualizării– încurajează-ţi copilul să-şi creeze o imagine în minte când citeşte sau aude ceva, apoi roagă-l să-ţi deseneze sau să-ţi descrie acea imagine.
  2. Pune-l pe copil să te înveţe– când învaţă să scrie o literă sau să rezolve un exerciţiu roagă-l să-ţi explice exact aşa cum i-a fost predat de către profesor. După cum bine ştim, repetiţia este mama învăţăturii şi, în acest mod, el îşi va fixa mai bine informaţia.
  3. Recomandă-i copilului jocuri care necesită memoria vizuală– dă-i copilului un ziar/o revistă şi cere-i să-ţi spună într-un minut de câte ori apare litera A în text.
  4. Joacă cărţi– jucând cărţi copilul îşi va îmbunătăţi memoria în doua moduri: reţinând regulile jocului dar şi cărţile pe care le are.
  5. De ce?- explică-i copilului de ce trebuie să reţină anumite informaţii şi arată-i în mod practic cum se aplică acestea în realitate. 

Fii creativ pentru a-ți ţine  copilul interesat şi nu uita, memoria se antreneatot prin joacă!