Unitățile de învățământ din Sectorul 3 sunt pregătite pentru un nou an școlar

În unitățile de învățământ din Sectorul 3 este mare forfotă pentru ca luni să-și deschidă porțile pentru elevi și să-i primească în cele mai bune condiții. Profesorii și învățătorii pregătesc în această perioada clasele și manualele pentru începutul de an școlar.

În ultimii patru ani, toate școlile din Sectorul 3 au trecut printr-un amplu proces de modernizare care a constat în reabilitarea și dotarea la standarde europene. 

Fiecare clasă dispune de videoproiector, instalație de sonorizare și  internet wireless astfel încât elevii și profesorii să-și desfășoare activitatea în condiții optime. Pe lângă îmbunătățirile aduse infrastructurii educaționale, anul acesta curțile a 17 unități de învățământ vor fi transformate radical urmând ca în decurs de patru ani toate unitățile școlare să fie reamenajate peisagistic.

Lucrările efectuate constau în refacerea spațiului verde prin montarea rulourilor de gazon și plantarea de arbori și arbuști, refacerea acceselor, aleilor, trotuarelor, a gardurilor (acolo unde este cazul). În cazul grădinițelor, pe lângă lucrările amintite sunt reamenajate și locurile de joacă, se creează spații de așteptare pentru părinți. În cazul școlilor și liceelor, se vor amenaja terenuri de sport și piste de atletism la cele mai înalte standarde.

Cinci gradinițe din Sectorul 3 au fost modernizate astfel încât să devină un mediu creativ si interesant unde copiii să se dezvolte armonios.

De asemenea, a fost construit un complex sportiv la școala  195, dotat cu sala de sport  și bazin de înot, urmand a se da in folosinta in cursul acestui an.

În toate școlile din Sectorul 3 au fost extinse sistemele  de supraveghere cu camere video, sistemele  antiefractie și sistemele antiincendiu,  deoarece siguranța elevilor este un aspect extrem de important.

Profesorii și părinții se bucură din anul 2015 de o mai bună comunicare cu ajutorul aplicației  eCatalogS3. Primăria Sectorului 3 este prima instituţie din ţară care a implementat în cadrul unui program pilot, catalogul electronic pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar din sector. Astfel, părinții sunt notificați prin sms sau e-mail, asupra notelor, absențelor cât și a altor observații, dacă este cazul. Implementarea catalogului electronic a dus la scăderea cu 27% a numărului de absențe la nivelul sectorului 3, la doar un semestru de la utilizarea lui.