„Copiii coloreaza viața”, pe 1 iunie, în Parcul Al. Ioan Cuza

Sunday, October 16, 2022

 


De 1 iunie, „Ziua internațională a copilului”, parcul Al. I. Cuza va fi gazda unui maraton de peste zece ore de distracție și bucurie în familie, în cadrul evenimentului „Copiii colorează viața”, organizat de Itsy Bitsy, alături de Primăria Sectorului 3.

Întregul eveniment este dedicat copiilor, alături de părinți, astfel că, de dimineață și până seara, pe aleile parcului se vor desfășura peste 50 de ateliere distractive. Cele mai iubite jocuri ale copilăriei, concursuri, premii, expoziții, muzica și dansul, vor transforma ziua copilului într-un adevărat festival. Peste 200 de copii vor cânta și dansa pe scenă, alături de Itsy, Bitsy și Zăpă, care pregătesc de asemenea zeci de alte surprize.

Pe scenă vor mai urca Oana Sârbu, care lansează în premieră noul său album de muzică pentru copii „Sunt șic”, Gabriel Cotabiță, care va cânta alături de grupul Miniton, dar și actrița Crina Zvoboda, care va oferi un moment interactiv de ventrilocie.

„Ateliere cu lipici pentru mămici și pitici” vor avea loc în Foișorul de lemn, începând cu ora 10:00, unde nouă dintre cele mai cunoscute bloggerițe în materie de parenting vor discuta cu mamele despre cum să crească un copil fericit și sănătos, fără să se sacrifice. Totodată, ele vor veni cu surprize pentru cei mici, iar Ioana Macoveiciuc – Prințesa Urbană – va lansa o carte pentru copii.

Ce poate fi mai frumos decât o zi în care cei mici să se poată bucura alături de părinți, la cele mai distractive ateliere?! Expoziţie de desene, poze la minut, ateliere de robotică, jocurile copilăriei părinţilor, jocuri şi activităţi în limba engleză, atelier „Ora de net” cu Salvaţi copiii, concursuri de împletit părul, poze cu mascota Mickey Mouse, gimnastică pentru bebeluşi cu kinetoterapeuţi, face painting, Muzeul jucăriilor, atelier de confecţionat brăţări, desene pe asfalt şi ateliere creative, dar și atelierul de gătit străbucate sunt doar câteva dintre activitățile la care cei mici pot participa de ziua lor, în parcul Al. Ioan Cuza.

Evenimentul dorește să aducă în atenția tuturor faptul că, pentru un copil, cel mai bun mod de a-și petrece ziua de 1 iunie este alături de părinți. Astfel, cei mici își pot primi cel mai frumos cadou, și anume o zi în care să aibă parte de toată atenția părinților.

Evenimentul Itsy Bitsy de 1 Iunie 2016 face parte din campania care urmăreşte să schimbe în bine relaţia dintre copiii şi părinții din România şi să obţină ziua de 1 Iunie zi liberă naţională, campanie derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie, parlamentari, specialişti psihologi şi asociaţii de părinţi, cu susţinerea ANPDCA.​